Akoestische panelen op maat

Worstelt u met de perfecte geluidskwaliteit in uw opnamestudio, thuisbioscoop, kantoor, woonkamer of andere ruimte? Bent u het zat om echo’s en ongewenste ruis te horen? Kijk dan niet verder dan de wetenschap van akoestische panelen. Deze panelen zijn een spelbreker als het gaat om het verbeteren van de geluidskwaliteit en het verminderen van ongewenste ruis. Maar niet alle akoestische panelen zijn gelijk. Op maat gemaakte panelen, speciaal ontworpen voor uw ruimte, kunnen het verschil maken bij het bereiken van het door u gewenste geluid. Naast dat op maat gemaakte akoestische panelen een optimaal resultaat geven in de geluidsabsorptie, kunnen op maat gemaakte panelen ook uw interieur ten goede doen.

Welke opties akoestische panelen zijn er?

Bij Wecho kunnen we complete wanden maken van één of meerdere designs. Dit houdt in dat wij bijna tot oneindige grote kunnen produceren. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een kleur frame die jij maar wil, wij kunnen ze namelijk speciaal op RAL-kleur maken.

Daarnaast is het mogelijk om verschillende vormen akoestische panelen te laten maken. Zo kunnen wij als een van de weinige in Europa ook ronde akoestische panelen met een print en frame kleur naar keuze produceren, echt uniek dus! De standaard vormen als Hexagonaal, rechthoekig of vierkant zijn natuurlijk ook gewoon mogelijk.

Afrikaanse-vrouw-met-parel-ketting_sfeerafbeelding
Hierboven zie je een op maat gemaakt akoestisch paneel voor in een woonkamer. Zowel de grootte, dikte van het frame en de print zijn op maat gemaakt. Wist u al dat deze print met de hand door ons is getekend, en vervolgens afgedrukt is?

Geluidsmeting voor akoestische panelen: zelf doen of laten doen?

Akoestische panelen worden steeds populairder als oplossing voor geluidsproblemen in verschillende ruimtes, zoals kantoren, studio’s en woningen. Deze panelen helpen bij het verminderen van echo’s, galm en achtergrondgeluiden, waardoor een aangenamere akoestische omgeving ontstaat. Bij het installeren van akoestische panelen is het belangrijk om de geluidsisolatiecapaciteit ervan te meten. De vraag die vaak rijst, is of men de geluidsmeting zelf moet uitvoeren of dit beter kan laten doen. Laten we de voor- en nadelen van beide opties eens bekijken.

Zelf de geluidsmeting uitvoeren 

Een geluidsmeting uitvoeren voor akoestische panelen kan theoretisch gezien door een doe-het-zelver worden gedaan. Hier zijn enkele voordelen van het zelf doen van geluidsmetingen:

  • Kostenbesparend: Het zelf uitvoeren van geluidsmetingen kan goedkoper zijn dan het inhuren van een professional.

  • Gemak: U heeft geen last van ”vreemde” mensen in uw huis en kunt de meting uitvoeren wanneer u wilt.

Om u zo goed mogelijk te helpen bij het uitvoeren van een geluidsmeting hebben wij een model voor u ontwikkelt waarmee u gemakkelijk de hoeveelheid akoestiek die u binnen moet brengen voor optimaal resultaat kunt berekenen, klik hier om naar dit model te gaan.

De geluidsmeting uit laten voeren door een professional

Het inschakelen van een professionele geluidstechnicus of akoestisch adviseur voor het uitvoeren van geluidsmetingen heeft ook zijn voordelen:

  1. Expertise en ervaring: Een professional beschikt over de benodigde kennis, ervaring en apparatuur om nauwkeurige metingen uit te voeren. Ze kunnen de metingen afstemmen op de specifieke behoeften van de ruimte en de gewenste akoestische resultaten.

  2. Betrouwbare resultaten: Door een professional in te schakelen, kunt u erop vertrouwen dat de resultaten betrouwbaar en nauwkeurig zullen zijn. Dit is essentieel bij het bepalen van de juiste installatie van akoestische panelen en het creëren van de gewenste geluidsomgeving.

Op zoek naar een professional die dit voor u kan uitvoeren? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u uiteraard verder.

 

Neem Contact Op

CONTACTEER ONS VOOR VRAGEN

Telefoon : 0413 78 51 65

Bel ons voor vragen of opmerkingen

Email : info@wecho.nl

E-mail ons voor vragen of opmerkingen

Adres: Hoge Randweg 13, Volkel

Let op dit is geen bezoekadres!