Keuken schilderijen: Voor een sfeervollere keuken

Schilderijen kunnen een geweldige toevoeging zijn aan elke kamer in huis, waaronder de keuken. Ze kunnen een unieke en persoonlijke touch toevoegen aan de ruimte en de sfeer bepalen. Bovendien zijn er veel verschillende stijlen, kleuren en onderwerpen om uit te kiezen, zodat je precies het juiste schilderij voor jouw keuken kunt vinden. 

Keuken schilderijen: Verschillende soorten

Er zijn talloze opties als het gaat om schilderijen voor de keuken. Hier zijn enkele populaire soorten:

  • Landschappen: Dit soort keukenschilderijen biedt vaak rustige, natuurlijke beelden die perfect zijn voor een ontspannen en serene sfeer in de keuken.

  • Abstract: Abstracte kunstwerken voor in de keuken zijn perfect voor degenen die op zoek zijn naar iets moderner en unieks. Ze kunnen gebruikt worden om de aandacht te trekken en de ruimte te verfraaien.

  • Voedsel: Als je graag in de keuken werkt, overweeg dan een schilderij dat gericht is op voedsel. Dit soort keuken schilderijen kan inspirerend zijn en perfect passen bij de sfeer van de keuken. De perfecte categorie die hier bij past: Eten & drinken.

akoestisch-schilderij-picasso-boerin-1908-rechthoek-horizontaal_Wecho

Welk formaat en kleur keuken schilderij

Een schilderij voor de keuken moet zowel functioneel als mooi zijn. Hier zijn enkele aanbevelingen voor het kiezen van de juiste kleur en formaat:

  • Kleur: Kies kleuren die harmonieus zijn met de rest van de inrichting van de keuken. Houd rekening met het soort verlichting in de ruimte en hoe de kleuren hierdoor beïnvloed kunnen worden.

  • Formaat: Het formaat van je keuken schilderijen is belangrijk omdat het moet passen bij de grootte van de ruimte en niet overweldigend moet zijn. Houd rekening met de grootte van de muur en de afstand tussen het schilderij en andere elementen in de keuken.

Keuken schilderijen: Plaatsing en Stijl

Een schilderij voor de keuken moet goed aansluiten bij de rest van de inrichting en stijl van de ruimte. Hier zijn enkele tips voor de plaatsing en stijl:

  • Stijl: Kies een stijl die past bij de algehele sfeer en inrichting van de keuken. Een traditioneel landschap past misschien beter bij een klassieke keuken, terwijl een abstract kunstwerk beter past bij een moderne keuken.
  • Plaatsing: Bekijk goed waar het schilderij zichtbaar zal zijn vanuit de meeste delen van de keuken en zorg ervoor dat het passend is bij je woonstijl.

Vind je het fijn om per interieur-stijl te bekijken welk keuken schilderij bij jouw past? Bekijk hier onze verschillende interieurstijlen: Modern, Retro & Vintage, Bohemian, Hotel chique, Industrieel, Landelijk, Scandinavisch en Kleurrijk.

Keuken schilderijen: De Conclusie

Schilderijen voor de keuken zijn een geweldige manier om de sfeer en het uiterlijk van de ruimte te verbeteren. Door de juiste soort, kleur, formaat, plaatsing en stijl te kiezen, kun je het perfecte schilderij voor jouw keuken vinden. Onthoud dat het kiezen van het juiste schilderij ook afhankelijk is van je persoonlijke smaak en stijl.

Mocht je na het lezen van dit artikel vragen hebben? Neem dan eens contact met ons op.

Bekijk ons aanbod keuken schilderijen per categorie:

Natuur (459)

Eten en drinken (376)

Mooie mensen (203)

Dieren (318)

Marmer (190)

Steden (378)

Abstract (301)

Oude meesters (124)

Vintage (120)

Kinderen (105)

Lifestyle (99)

Ruimtevaart (96)

Romantisch (95)

Muziek (95)

Sport (94)

Spel en gaming (85)

Beauty (80)

Retro (74)

Ironisch (42)

Overige thema's (25)