Tips

Welk akoestisch paneel past bij mijn woonstijl?

welk-akoestisch-paneel-past-bij-mijn-woontstijl_Wecho

Eindelijk zijn de wanden geschilderd, staan de meubels in je nieuwe huis of het kantoor en hebben de planten op de vensterbank hun stekkie gevonden. Je bent op zoek naar een prettige werksfeer en de gezelligheid in huis. Maar wat toch te doen met die kale wanden? Is een akoestisch paneel wel iets voor jou?

Een schilderij laat de ruimte stralen en geeft persoonlijkheid aan het interieur.  Maar hoe kies je het juiste schilderij? Waar moet je op letten om een schilderij optimaal tot z’n recht te laten komen? En hoe kies ik het juiste materiaal?  We vroegen het aan de interieurstyliste van geWOONSTIJL die vaak bij ons komt shoppen. Hieronder enkele tips van haar om je keuze gemakkelijker te maken.

Waar hang je een akoestisch paneel?

Welke muur is het meest geschikt voor een akoestisch paneel?  Bekijk goed waar een akoestische wanddecoratie het best tot z’n recht komt. Vind je het lastig om dit je voor te stellen. Maak dan een kader met schilders tape op de muur. Je kunt zo optimaal kijken naar de juiste ophanghoogte. Maar je ziet ook gemakkelijk welke maat akoestisch paneel er in deadidas yeezy boost 350 v2 dazzling blue banchero orlando jersey yeezy shoes under 1000 nfl jersey shop yeezy foam runner cheap nike air jordan 1 mid se custom sublimated hockey jerseys adidas yeezy boost 350 turtle dove cheap yeezys best football jersey custom nhl hockey jerseys cheap yeezys yeezy foam runner cheap custom nfl jersey nike air max 270 women’s sale ruimte van toegevoegde waarde is. Denk vooral niet te klein. Dit geldt voor een grote ruimte, maar zeker ook voor een wat kleinere kamer. Juist door iets groots op te hangen aan de muur krijg je veel meer rust en eenheid. Bekijk of een standaardmaat hierbij passend is. Dit is namelijk vaak goedkoper dan maatwerk. 

Wat voor een akoestisch paneel kies je?

Er is zo ontzettend veel keuze! Leuk om eens in de shop te bekijken wat past in jouw woonsmaak. Zoek je iets landelijks, moderns, kleurrijks, Scandinavisch of iets in de trend Hotel chique?  Tijdens mijn opdrachten als interieurstyliste gebruik ik bij de inrichting van een kantoorpand soms een foto van vroeger, of ik verwerk het bedrijfslogo in een akoestisch paneel. Maar meestal geef ik bedrijven de keuze tussen 5 designs die passen bij de ruimte, afkomstig van Wecho. Vrijwel altijd zit er een mooi plaatje voor ze tussen. Zo’n geluidsabsorberend schilderij is in kantoorruimtes ideaal, om de rust te waarborgen. Maar ook in de woonkamer of keuken doet een mooi Scandinavisch of modern design het altijd goed. Soms wil men die mooie foto van het gezin, die heerlijke vakantie of een dierbare aan de muur, zo krijgt de ruimte meteen een persoonlijk tintje. Het is fijn dat Wecho ook voor personalisatie niet uit de weg gaat, ze vragen dan altijd even contact op te nemen.

Welk materiaal kies je?

Ook de juiste materiaalkeuze is van toegevoegde waarden.  Zelf kijk ik altijd goed naar de ruimte; welke kleuren zijn er gebruikt, wat is de woonsfeer, welke materialen zijn er veelal in de ruimte. Voelt de ruimte nog wat kil aan en is er meer zachtheid nodig kies dan bijvoorbeeld voor canvas of een wandkleed. Klinkt de ruimte hol en valt er op akoestisch gebied nog wat te verbeteren, ga dan voor een akoestisch paneel. Zowel in mijn opdrachten op kantoren, als in de thuissituatie heb ik deze al menigmaal besteld bij Wecho. Omdat dit echt zo’n verschil maakt, heb ik zelf een akoestisch paneel op mijn eigen [voorheen gehorige] toilet gehangen. Wat een verschil! Het mooie van dit akoestische paneel: Ze worden gemaakt van oude spijkerbroeken. Dus lekker duurzaam bezig! Daarnaast maakt Wecho het mogelijk om het design van je akoestische schilderij te vervangen wanneer jij wil. Dit is ideaal, zo kan je het frame behouden en enkel een nieuw stuk akoestisch vilt of peesdoek bestellen

Op zoek naar een interieurstyliste aan huis?

Mocht je na het lezen van dit artikel denken toch nog wat meer hulp nodig te hebben bij het creëren van jouw eigen plekje en verlang je naar iemand die jouw huis of kantoorpand eigen kan maken? Neem dan eens een kijken op www.gewoon-stijl.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *